fbpx

Vitenskapelig test av Z-Roller utført av Universitetet i Stavanger

17 des. Vitenskapelig test av Z-Roller utført av Universitetet i Stavanger

Resultater og og våre tolkning av den vitenskapelig studien utført av Associated professor Shaher A.I. Shalfawi og Professor Eystein Enoksen ved Norges Idrettshøyskole. Studien har pågått i over 2,5 år med fokus på effekt av sportsmassasje ved bruk av Z-Roller Pro for restitusjon og trening. 
Det er kjent at sportsmassasje virker når det kommer til restitusjon, men dette er aldri vitenskapelig dokumentert. I denne studien fokuserte de på hva sportsmassasje gjør for deg som idrettsutøver. 
Ved siden av det faktum at du restituerer deg raskere ved bruk av idrettsmassasje, fant de noe veldig interessant. Når du bruker Z-Roller regelmessig, vil musklene være i en bedre balanse enn når du ikke gjør det. Med balanse mener vi mer sirkulert og «avslappet», ikke sliten eller pakket. Dette vil igjen resultere i en muskel som er mer fleksibel, uthvilt og sterk. En muskel i denne tilstanden vil kunne prestere bedre, være sterkere, samt at økt tilførsel av oksygen fører til at du kan jobbe med høyre laktatnivå enn når den er sliten og pakket. Det vil igjen føre til at du kan prestere på et høyere nivå, løpe raskere, løfte tyngre vekter osv, uten å nødvendigvis måtte trene mer. 
Vi tror også at en muskel i balanse vil kunne tåle mer belastning, være mer rustet til å motstå skader som muskelkramper, muskelstrekk osv, samt kunne restituere seg raskere i og med at man har en bedre sirkulasjon i muskelvevet.
Zen Products og vår Z-Roller er nå så vidt vi kan se det første selskapet i verden som kan dokumentere vitenskapelig effekten av idrettsmassasje.
Så vi føler at denne studien bekrefter vår filosofi:
DET ER IKKE DEN SOM TRENER MEST SOM BLIR BEST, MEN DEN SOM RESTITUERER SMARTEST!%d bloggere liker dette: